De toekomst van België?

Voorbij de politieke spelletjes: waar naartoe met België? Een debat over de toekomst van België over de taalgrenzen heen georganiseerd door Studiekring Vrij Onderzoek. Donderdag 17 maart om 20u in aula Q, VUB. Om 19u30 receptie!

Moderator: Rik van Cauwelaert, directeur Knack

Sprekers:

  • Jan Jambon, N-VA, fractievoorzitter Belgische Kamer
  • Paul Magnette, PS, federaal minister van Klimaat en Energie
  • Els Witte, VUB, ere-rector en professor-emeritus Geschiedenis
  • Mathias Dewatripont, ULB, professor Economische Wetenschappen

Om de politieke impasse te kunnen overstijgen moet men kijken naar de toekomst: waar willen we naartoe? Jan Jambon en Paul Magnette, beiden vaak vernoemd als de sterke mannen achter de schermen bij respectievelijk de N-VA en de PS, geven hun visie vanuit het onderhandelingsperspectief. Els Witte, oud-rector van de VUB en professor-emeritus Geschiedenis analyseert de politieke toekomst van Brussel. Mathias Dewatripont, professor Economische Wetenschappen aan de ULB en één van de experten die de nota Vandelanotte heeft geanalyseerd gaat dieper in op de economische realiteit van de institutionele veranderingen.
We willen dus niet enkel de huidige politieke toestand evalueren maar ook vooruitblikken naar de toekomst, het lange termijn perspectief. Hierbij zullen we ingaan op de institutionele aspecten van de financieringswet, het sociaal beleid (arbeidsmarkt, sociale zekerheid,…), de taalpolitiek en tenslotte de Belgische politieke structuur (kiessysteem, Brussel,…). Bij dit alles zullen we specifieke aandacht besteden aan de toekomst van Brussel in een veranderende omgeving.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: