Vrij Onderzoek in alle richtingen

Studiekring Vrij Onderzoek is trots een nieuwe debattenreeks voor te stellen:

Vrij Onderzoek In Alle Richtingen

We richten onze kritische onderzoekende blik naar de 4 windstreken. Uit vier erg verschillende richtingen haalden we voor de actieve student de meest interessante huidige tendensen, mixten ze met enkele sprekers en komen nu naar buiten met vier erg interessante debatten:

  1. De Belgische Politieke Wetenschappen wordt gedomineerd door de kwestie België. We opteren niet voor een soms simplistische show met veel glamour & glitter in een kopstukken debat maar pogen meer naar de diepte van het probleem te gaan op 17 maart in een debat over ‘De toekomst van België?’
  2. De computer is dé veranderende kracht vandaag de dag, nog steeds. De computerwetenschappen heeft voor ons jongeren al een ware revolutie betekent en zal dit blijven doen. Wat brengt de toekomst? Hoe ziet ze eruit? Wat betekent dit voor mij en de maatschappij? Moet ik bang zijn of mag ik dromen? En waar zal de fun te beleven zijn? Dé kritische geesten van vandaag komen spreken omtrent dit onderwerp op 24 maart in ‘Mens en computer in 2030’
  3. Ook in de Rechtenfaculteit roert er iets. De Belgische justitie lijkt in crisis op verschillende fronten. We zullen drie grote onderwerpen aanraken. Willen we de volksjury behouden, hervormen of afschaffen? Wat met de overvolle gevangenissen? En hoe zit het met de gerechtelijke achterstand? Meer informatie later.
  4. Tenslotte is er ook plaats voor de kunstwetenschappen, architectuur en design. Waar moet de emotie overheersen en waar de ratio? Wat is kunst? Moet het mooi zijn of moet doen denken? Kan wetenschap ook een kunst zijn of is kunst wetenschap? We willen de visie van bekende architecten, kunstenaars, modeontwerpers en designers te weten komen op 12 mei in ‘Kunst vs Ratio’. Meer informatie later.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: