Petitie: VUB, doe niet flauw, sorteer je blauw!

Vorig jaar startten enkele bestuursleden van Studiekring Vrij Onderzoek (VO) een project rond recyclage van PMD en papier op de VUB-campus, dit onder de vleugels van EcoCampus, met een ruim budget ter beschikking. Na vele onderhandelingen met de dienst Facility Management kwamen we helaas tot de conclusie dat er niet genoeg bereidwilligheid was bij de VUB instanties om papier en PMD apart te sorteren op de campus.

België is de beste afvalsorteerder ter wereld, de NMBS, MIVB en de Universiteit Gent doen het al, maar onze eigenzinnige eigenste VUB nog niet. De VUB haar eigenste Milieudienst ijvert en strijdt zelfs al tien jaren voor sorteren aan de VUB. Waarom blijven wij achter?

Crazy Copy Center en Studiekring Vrij Onderzoek besloten dat ze er genoeg van hadden. Dus startten we deze week, i.s.m. de organisaties Dado, het Ecoteam, de Ecollega’s en EcoCampus, met een petitiecampagne vóór sorteren aan de VUB. Wij hopen tegen vrijdag 1 april 5000 handtekeningen te halen, dat is ongeveer de helft van alle ingeschreven VUB-studenten. Op deze dag zullen we dan de handtekeningen overhandigen aan rector Paul De Knop waarmee hij dan hopelijk de nodige stappen mee zal ondernemen.

Dus: teken petitie online op http://www.petitiononline.com/VUB1597/petition.html en stuur ze door naar je vrienden.

Wil je meer doen, meer meehelpen? Je kan ons bijvoorbeeld helpen door zelf een papieren versie te laten rondgaan, in je klas, op de campus zelf, in je kotunit of op jouw kotverdieping. Zelfs al een halfuurtje rondgaan bij bvb. de zonnende mensen op het campusgras zou al heel wat helpen! Laat in dit geval iets weten aan Hannah Vanbelle (hannah_vanbelle “at” hotmail.com) en zij zal jou zeker een petitieformulier bezorgen.

Vrijzonnige groeten,
Studiekring Vrij Onderzoek, Crazy Copy Center, Denk- en Actiegroep Duurzame Ontwikkeling (DADO), Ecocampus en EcoTeams.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: