Lezing ‘(Hoe) Werken Psychedelica?’ met Dr. Hylke Vervaeke

Hebben psychedelica medicinale toepassingen naast hun geestverruimende eigenschappen? Waar zou dit potentieel dan kunnen liggen? Wat zijn de risico’s en wat zijn de mogelijkheden? En welke wetenschappelijke uitleg zit erachter?

Tijdens deze lezing zal Dr. Hylke Vervaeke de laatste wetenschappelijke stand van zaken behandelen omtrent de medicinale toepassingen van psychedelica en MDMA.

Wie is Hylke Vervaeke?

Na het behalen van haar Master of Science in de Biomedische Wetenschappen aan onze eigen alma mater, de Vrije Universiteit Brussel in Brussel, vestigde Hylke zich in Amsterdam. Hier was ze als onderzoekster betrokken bij de Netherlands XTC Toxicity Study (NeXT), een samenwerking tussen het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Bonger Instituut. In 2009 behaalde ze haar doctoraat aan de Universiteit van Amsterdam met een onderzoek naar de sociale context en gedragsmatige aspecten van xtc-gebruik (Initiation and continuation. Social context and behavioural aspects of ecstacy use).Vervolgens werkte ze bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbos Instituut. Ze is ook mede-auteur van het boek ‘Drugs en alcohol. Gebruik, misbruik en verslaving (2008).’ Nu is Hylke aan de slag als coördinator en docent neurobiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doceert ze ‘Brain and Cognition’ op de Amsterdam University College. Ze ontwikkelt trainingen voor het peer-support project ‘Unity’ van Jellinek Preventie Amsterdam en geeft als vrijwilliger lezingen voor Stichting Open.—————————————————————————–

Inkom: Gratis!
Locatie: VUB, Gebouw D, aula D.0.05
Wanneer: 3 December om 20u

—————————————————————————–
Studiekring Vrij Onderzoek brengt u deze lezing in samenwerking met onze Nederlandse collega’s van Stichting OPEN.

Reacties zijn gesloten.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: