Sint-Verhaegen

sintv
We nodigen alle leden van de universitaire gemeenschap uit om de stichters van onze universiteit te eren en om erkentelijkheid te tonen tegenover al diegenen die het gedachtegoed van de universiteit verdedigd hebben, ook in moeilijke omstandigheden zoals deze. In tijden van terreur is het herdenken van de verlichte idealen die wij samen delen een bron van hoop en verbondenheid. Wij hopen jullie dan ook massaal te kunnen verwelkomen op deze toch wel speciale dag.
Scientia vincere teneberas
Programma:
8u00 Koffie en croissants, VUB U-Residence, Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Brussel
8u30 Vertrek autobussen
9u00 Bloemenhulde gefusilleerden Nationale Schietbaan, Kolonel Bourgstraat – 1030 Brussel Bloemenhulde Begraafplaats Brussel bij het graf van Théodore Verhaegen – 1140 Brussel
10u45 Bloemenhulde monument ‘Groupe G’ en monument ter herinnering aan de slachtoffers van de barbarij, Campus Solbosch ULB – Square G Bloemenhulde standbeeld Théodore Verhaegen en monument Francisco Ferrer (ULB)
11u30 Vertrek autobussen naar het Stadhuis van Brussel
12u00 Gemeenschappelijke zitting VUB-ULB in de Gotische Zaal van het Stadhuis, op uitnodiging van burgemeester Yvan Mayeur
13u00 Glas van de Vriendschap in de Militiezaal Aansluitend is er de traditionele studentenoptocht die het Brussels studentengenootschap (BSG) en l’Association des Cercles étudiants (ACE) samen organiseren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: