Communautaire conflicten in België

communautaire conflictenDe Studiekring Vrij Onderzoek en Le Cercle du Libre Examen de l’ULB nodigen u uit voor ons eerste panelgesprek omtrent onze reeks ivm “Communautaire conflicten in België”. Deze zal de problematiek van gisteren tot vandaag in kaart brengen.
We achten het belangrijk om deze probleemstelling in het maatschappelijk debat terug op te werpen, zodoende we het samen kunnen analyseren en er de nodige discussies rond kunnen hebben. Dit met het vooruitzicht van de komende verkiezingen in 2019, waar deze (pijn)punten ongetwijfeld heel wat constitutionele spanningen zullen doen herleven. Enkele basisfeiten en vraagstellingen zijn essentieel in dit debat zoals bijvoorbeeld: Wat is de historische context van deze spanningen?, Wat is de constitutie van ons land? En welke verschillende politieke posities worden er aangenomen?
Ten einde een antwoord te kunnen bieden op deze vragen zal

BRUNO DE WEVER,
professor politieke geschiedenis aan de universiteit van Gent ons de geschiedkundige in en outs van deze problemen toelichten.
FREDERIK DHONDT,
professor politieke geschiedenis aan de VUB, docent inleiding tot de rechtsgeschiedenis zal ons een korte extrapolatie geven over de constitutionele aspecten hiervan.
PASCAL DELWIT,
politicoloog aan de ULB en ex-decaan van de faculteit Sociale en politieke Wetenschappen ons verlichten aangaande het actueel gedonder over dit onderwerp

Waar ? VUB , Aula Q.
GRATIS
Al hopend u er talrijk aanwezig te zien,
Le Cercle du Libre Examen 2015-2016 et le Studiekring Vrij Onderzoek 2015-2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: